Σπύρος Σιαμπλής

Εικόνες από τα… προσεχώς για τον Panathinaikos!

Ο Παναθηναϊκός «βύθισε» τη Βιγιαρεάλ με εμφατικό τρόπο και πολλούς πρωταγωνιστές, ο κόσμος του γέμισε πάλι το ΟΑΚΑ και όλα δείχνουν ότι οι… glory days ήρθαν για να μείνουν! Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής.

Στην προηγούμενη επικοινωνία μας, είχαμε καταγράψει με σαφήνεια και επιχειρήματα ότι, ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός και δικαιούται και μπορεί να ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στη Βιγιαρεάλ.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ούτε κι εμείς περιμέναμε τέτοια πειστική εμφάνιση και μια τόσο επιβλητική επικράτηση κόντρα στο «κίτρινο υποβρύχιο», που ενδεχομένως να υποτίμησε την περίσταση, με τις τόσες αλλαγές στην 11άδα του, αλλά το... πλήρωσε!

Απέναντι στο… δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Europa League πίσω μόνο από την Λίβερπουλ! Την 5η ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος, μόλις πέρυσι… Την ομάδα που κατέκτησε την διοργάνωση το 2021 και παράλληλα έφτασε την επόμενη χρονιά, στα ημιτελικά του Champions League.

Αυτήν την ομάδα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός δεν την κέρδισε χθες το βράδυ αλλά την έκανε να μην… εμφανιστεί ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού σταδίου, με εξαίρεση ένα μικρό χρονικό διάστημα!

Με την συνολική εικόνα του, εντός αλλά και εκτός των τεσσάρων γραμμών, να θυμίζει… κάτι από τα παλιά και να υπενθυμίζει όχι μόνο το μέγεθός του αλλά και ότι, οι ένδοξες ευρωπαϊκές βραδιές, που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση όλων ως Panathinaikos, ήρθαν ξανά και θα μας συντροφεύσουν όλη τη σεζόν.



Για να γίνουν όσα… έγιναν μέσα στο χορτάρι, βέβαια, οι «πράσινοι» πήραν ώθηση και από την κερκίδα. Τεράστια, ανάλογη με εκείνη που αντλούσαν παλιότερες «εκδόσεις» του Παναθηναϊκού και ζούσαν, ομάδα και κόσμος μαζί, τις περίφημες glory days!

Μετά το… 60άρι με τη Μπράγκα, Αύγουστο μήνα, λοιπόν, σχεδόν άλλοι τόσοι φίλοι του φρόντισαν να πάνε στην Καλογρέζα σε ημέρα απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για να σταθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα.

Βλέποντας και εκτιμώντας την δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, μεγαλώνοντας το «δέσιμο» που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές και επαληθεύοντας ότι αφενός «διψούν» αφετέρου συμβάλλουν κι αυτοί στην επιστροφή στην κανονικότητα του συλλόγου.

Παναθηναϊκός: Blog του Σιαμπλή για το θρίαμβο με Βιγιαρεάλ

Επιστρέφοντας στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι και το πως ήρθε αυτό το «καθαρό» 2-0, πολλοί θα σταθούν -και απόλυτα λογικά- στις γκολάρες των Φώτη Ιωαννίδη και Αντράζ Σπόραρ.

Γκολ τα οποία φανταζόμαστε ότι βάζουν (;) τέλος στην γκρίνια μερίδας του κόσμου και στις απόψεις των «ειδικών» για ανάγκη του Παναθηναϊκού να ενισχυθεί στην θέση του σέντερ φορ, όπου υπάρχει ήδη ως τρίτη λύση και ο Αλεξάντρ Γερεμέγεφ…

Ή, στο φοβερό κοουτσάρισμα του Γιοβάνοβιτς ο οποίος «έδεσε κόμπο» τον Πατσέτα, σε επίπεδο «κατασκοπείας», διαχείρισης του αγώνα, συναισθημάτων και… ό,τι άλλο θέλετε. Σωστό και αυτό, θα πούμε!

Εμείς, πάντως, θα προτιμήσουμε να ρίξουμε λίγο περισσότερη προσοχή σε δύο ποδοσφαιριστές που κάθε άλλο παρά υστέρησαν, αλλά δεν συγκεντρώνουν τόσο πολύ τα φώτα πάνω τους για διαφορετικούς λόγους.

Παναθηναϊκός: Blog του Σιαμπλή για το θρίαμβο με Βιγιαρεάλ

Ο ένας είναι ο Γιάννης Κώτσιρας, με τον Αρκά αμυντικό να κάνει… ματς καριέρας χθες. Ασίστ για highlight στον Ιωαννίδη, μια τρομερή κούρσα που λίγο έλειψε να τον χρίσει σκόρερ και φοβερή συνέπεια στα μετόπισθεν!

Ο άλλος ακούει στο όνομα Σεμπαστιάν Παλάσιος, που ναι μεν σπατάλησε δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, αλλά έκανε… όλα τα υπόλοιπα. Με τον Αργεντινό εξτρέμ να τρέχει ασταμάτητα, να υπηρετεί απόλυτα το πλάνο του προπονητή του και παράλληλα να είναι εκείνος που έβγαλε την κάθετη στη φάση του Κώτσιρα, στο 62’…

Οι δύο τους συνέθεσαν μια απόλυτα λειτουργική και συμπαγή δεξιά πλευρά, αναγκάζοντας τη Βιγιαρεάλ να προσπαθεί μάταια να βρει λύσεις και να μεταφέρει την όποια δράση της από την αριστερή της πτέρυγα.



Σε ομαδικό επίπεδο, τώρα, είχαμε πει και πριν το παιχνίδι ότι ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να δείξει καθαρό μυαλό στην άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Το πρώτο το… είχε, όπως μαρτυράει τόσο το μηδέν παθητικό με μια μόνο επέμβαση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, αλλά και οι 40 ανακτήσεις της μπάλας, οι 21 απομακρύνσεις και τα 13 τάκλιν παικτών του. Στατιστικά ανώτερα όλα των αντίστοιχων των αντιπάλων τους!

Στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, όμως, θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα. Με 13 τελικές και μόνο 3 στον στόχο, ο αντίλογος λέει βέβαια ότι τα 2 γκολ συνιστούν επιτυχία. Επαναλαμβάνουμε, όμως χωρίς να γκρινιάζουμε για το ότι το «τριφύλλι» νίκησε… μόνο με 2-0, πως κάποιες προσπάθειες θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί καλύτερα.

Αυτό το «τρίποντο», πλέον, δίνει στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς την ευκαιρία να πάει την επόμενη αγωνιστική στο Ισραήλ, να νικήσει και την Μακάμπι Χάιφα και να κάνει ένα άλμα…πρόκρισης για να παίζει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και μετά τον Δεκέμβρη. Την κέρδισε αυτή την ευκαιρία με το σπαθί της!

Νωρίτερα, βέβαια, προηγείται χρονικά το ματς με την ΑΕΚ την προσεχή Δευτέρα (25/09) στη Λεωφόρο. Παιχνίδι με πολλές «ιδιαιτερότητες», που απασχολεί ήδη άπαντες στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Καθώς, παρότι πολύ νωρίς στη σεζόν, ενδεχόμενη επικράτηση των γηπεδούχων θα ανοίξει την μεταξύ τους διαφορά στους επτά βαθμούς από την 5η κιόλας αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x